Categories
Blog

Vakantie in Turkije

Turkije is door haar veelzijdigheid al jarenlang een populair vakantieland. Niet alleen voor jongeren is een vakantie in Turkije aantrekkelijk, ook de oudere generatie kan volop genieten van zon, zee en strand. Voor een onvergetelijke vakantie vindt u op Evisumvoorturkije.be alle informatie die nodig is. Van mooiste gebieden in Turkije tot het aanvragen van een visum.

Algemeen

Turkije bevindt zich voor een klein deel in Europa en voor het overgrote deel in Azië. Het land heeft een oppervlakte van 783.562 km², is verdeeld in 67 provincies en heeft ruim 78 miljoen inwoners. De hoofdstad van Turkije is Ankara, de op één na grootste stad van het land na Istanbul. Door de prachtig uitgestrekte stranden en pittoreske baaien is Turkije een vakantieland waar je je snel thuis voelt.

Betalen en tijd

Het tijdsverschil is +1. ’s Zomers is dit +2. De munteenheid die ze in Turkije hanteren is de Turkse lira (TL). De gemiddelde wisselkoers in 2014 is: 1 EUR/2,8 TRY en andersom 1 TRY/0,36 EUR. Binnen 3,4 uur vliegen bent u al in Turkije! De afstand is 3.386 kilometer. Het ligt er natuurlijk aan vanaf welk vliegveld u in België vliegt en in welke plaats u in Turkije landt.

Pluspunten Turkije

Naast alle hierboven genoemde voordelen, kent Turkije nog meer pluspunten. Bijvoorbeeld het ideale klimaat met het mooie stranden en heldere zeeën. De zomers in Turkije aan de kust zijn warm tot heet met een beperkte kans op neerslag. En als het dan een keertje regent, dan regent het pijpenstelen. In juli en augustus is het er warmst, in juni en september is het meest aangenaam om naar Turkije te gaan.

Naast de mooie stranden en het warme klimaat, kent Turkije een rijkelijke cultuur met prachtige bezienswaardigheden, een mooie natuur en vele sportieve en avontuurlijke uitdagingen. Bruisende steden, een heerlijke keuken en een zeer gastvrije bevolking maken Turkije een vakantieland waar u zich snel thuis voelt.